teambuilding met perspectief

Psychologie aan boord van Michael Stadler.

Het grootste deel van de problemen op zee, zowel in de beroeps- als in de pleziervaart, wordt nog steeds veroorzaakt door menselijke fouten. Psychologie aan boord helpt de zeiler omgaan met deze problemen. Dit boek geeft informatie over waarnemen van boeien, het interpreteren van het radarscherm en het bestrijden van zeeziekte; nuttige en praktische zaken die het zeilen op groot water wat veiliger en prettiger kunnen maken. Michael Stadler is zowel zeezeiler als hoogleraar in de experimentele psychologie aan de universiteit van Bremen.

Werken in teams van Martijn Vroemen  

Werken in teams is efficiënt, effectief en bovendien leuk. Teamwerk is in, teamwerk kennen we al jaren uit de sport en zien we al lang als een effectieve aanpak van projecten. Maar wanneer zijn teams succesvol? Hoe stimuleert de teamleider zijn teams (of werkt hij zijn mensen juist tegen)? Kan een solist een vaardig teamlid zijn?

Teamwerk. Hernieuwde aandacht voor een manier van samenwerken, waarin denken en doen zijn geïntegreerd. Dit kan tot grote prestaties en voldoening leiden. Niet in het Nederlands te vertalen, maar het Engelse woord komt ons zeer vertrouwd voor. Op de principes van teamwerk herbezinnen veel organisaties zich de laatste tijd fundamenteel. Dit boek biedt u hiervoor een handreiking.

Werken in teams vertelt u wat teams zijn en ook wat ze niet zijn. Hoe u een optimaal team samenstelt en de juiste voorwaarden creëert. Wat de succesfactoren voor effectieve teams zijn. Welke rollen de teamleider en de
coach (moeten) vervullen. En in welke valkuilen u vooral niet moet stappen. Dit boek biedt praktische handvatten voor teamleiders, teamleden, projectmanagers en trainers. 

recente projecten

Het managementteam van het ZorgBedrijf heeft op 27 & 28 augustus  met teamsailing deelgenomen aan de Delta Lloyd 24 Uursrace op het IJsselmeer. Bekijk hier enkele videoimpressies: film1, film2, film3, film4

>> meer

nieuws

teamsailing is in 2012 gestart met zeilclinics voor speciale doelgroepen

teamsailing biedt de mogelijkheid om een MDI profiel van u team te laten maken. Klik op teambuildingsmogelijkheden

>> meer

agenda

23 & 24 augustus 2013 49e Delta Lloyd 24 Uursrace IJsselmeer

3 t/m 8 september 2013 Hiswa Amsterdam Boat Show 2013

26 oktober t/m 3 november 2013 Hanse Boot 2013

>> meer

leesvoer

Het eerste boek van Laura Dekker is verschenen. Teamsailing blijft Laura ook na haar succesvolle zeiltocht volgen.

Psychologie aan boord van Michael Stadler.

Werken in teams van Martijn Vroemen

>> meer